[O1] Gaśnie silnik podczas jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • new_octavia
    Classic
    • 2012
    • 4

Piszę tutaj żebyś nie zapomniał o mojej ramce do columbusa :P wybieram jednak czarną bo zrodził się w głowie nowy plan :P
  • piotrus141205
    Classic
    • 2010
    • 8

Witam, koledzy mam taki mały problem z moją octunia, otóż: nie zawsze tak jest ale mniej więcej od roku jak mam mało paliwa to mi się wyłancza silnik i za chiny ludowe nie odpali. Natomiast na hoi od razu silnik pracuje i cały czas jeździ aż mu znowu coś odwali. Dzisiaj miała miejsce podobna sytuacja ale dzisiaj miałem 1/4baku paliwa. Oczywiście mam silnik 1,9 TDI 110koni. Pomoże ktoś???

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

uważaj - podczas odpalania 'na hol" możesz uszkodzić rozrząd oraz nie wpływa to dobrze na dwumas. odnosnie gaśnięcia- czy gasnie na biegu jałowym czy potrafi zdechnąć i z wyższych obrotów? filtr paliwa kiedy wymieniałeś?
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• piotrus141205
        Classic
        • 2010
        • 8

KOLEGO JAK JĄ HOLUJĘ TO NA 3CIM BIEGU I LEKKO I MOMENT AŻ ODPALI. kTOŚ MI MÓWIŁ ŻY TO PRZEZ CZUJNIK PALIWA W ZBIORNIKU ŻE NIBY ODŁANCZA DOPŁYW PALIWA ABY SIE NIE ZAPOWIETRZYŁA JAK JEST MAŁO PALIWA.ALE MAM DUŻO PALIWA. gŁOWNIE TO SIĘ DZIEJE JAK AUTO STOI PRZECHYLONE I PO CHWILI JADĘ I SZARPIE AŻ SILNIK SIĘ WYŁĄCZY

[ Dodano: Pon 27 Gru, 10 22:03 ]
        POTRAFI NA KAZDYM BIEGU ZGASNĄĆ ALE. FILTR WYMIENIAŁEM JAKIEŚ 20TYS KM TEMU. POPROSTU ODCINA JAKBY DOPŁYW PALIWA I WIDAĆ PRZY ODPALANIU JAK Z FILTRA PALIWO NIE IDZIE

Komentarz

• robekcool
          RS
          • 2009
          • 2041
          • Octavia II (1Z3)
          • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

może masz jakiś syf w zbiorniku- wyjmij smok i sprawdź. może ktoś coś tam zostawił :P
          www.k-mot.pl
          Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
          Autoholowanie.
          Robert Kulma

Komentarz

• lesiu
            Ambiente
            • 2007
            • 149

Może ktoś źle podłączył tzn. na odwrót przewody zasilający i powrót przy zbiorniku paliwa.
            lesiu

Komentarz

Pracuję...